Departament de Tecnologia d'Aliments
capcelera

Departament de Tecal > Notícies > UN ARTICLE DEL GRUP DE NOVES TECNOLOGIES DE PROCESSAMENT D'ALIMENTS DEL DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA D'ALIMENTS DE LA UdL EL MÉS CITAT DE LA REVISTA “POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY”

linea
2/7/2015
linea
UN ARTICLE DEL GRUP DE NOVES TECNOLOGIES DE PROCESSAMENT D'ALIMENTS DEL DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA D'ALIMENTS DE LA UdL EL MÉS CITAT DE LA REVISTA “POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY”
linea

L'article, que porta per títol “Recent approaches using chemical treatments to preservi quality of fresh-cut fruit: a review”, es va publicar en el setembre de 2010 en Postharvest Biology and Technology (2010, 57(3): 139-148), una revista amb un índex d'impacte a 5 anys de 2.845, sent el més citat d'aquesta revista des de 2010, segons Scopus. En l'article, entre altres autors, participen els següents membres del Departament de Tecnologia d'Aliments de la UdL: Gemma Oms Oliu, Alejandra Rojas Grau, Robert Soliva Fortuny i Olga Martín Belloso.

L'article cobreix alguns avanços recents en el manteniment de la qualitat de la fruita fresca tallada pel que fa a la utilització de compostos químics, incloent compostos antimicrobians i antioxidants naturals de plantes, així com salis de calci per mantenir la textura. Se centra sobretot en l'ús de conservants naturals, que són d'interès creixent a causa de la toxicitat i/o alergens d'alguns conservants d'aliments tradicionals. Es comenten, a més, les dificultats en l'aplicació d'aquestes substàncies en la fruita recentment tallada, sense afectar negativament a les característiques sensorials del producte. Els recobriments comestibles es presenten com una excel·lent manera d'incorporar els additius, ja que serveixen per mantenir altes concentracions de conservants en les superfícies dels aliments, reduint l'impacte d'aquest tipus de productes químics, augmentant així l'acceptabilitat general dels consumidors de la fruita recentment tallada.

Cal destacar que un altre article del mateix grup ocupa també la setena posició d'entre els articles més citats en aquesta revista.

mesinfo
Imatge mitjana
Darrera modificació: 21/07/2015
Imprimir Enrera Pujar


Inici | Accessibilitat | Sobre el web | Mapa | Avís legal | Contacte
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana 1, 25003 Lleida - Tel. (+34) 973 70 20 00 - Tots els dret reservats
Ombra