Departament de Tecnologia d'Aliments
capcelera

Departament de Tecal > Notícies > DEFENSA DE TESI DOCTORAL A LA UNIVERSITAT DE MONASTIR (TUNÍSIA)

linea
23/6/2016
linea
DEFENSA DE TESI DOCTORAL A LA UNIVERSITAT DE MONASTIR (TUNÍSIA)
linea

El passat dia 2 de juny va tenir lloc a la Universitat de Monastir (Tunísia) la defensa de la Tesi Doctoral de la Sra. Amani Lahouar, que portava per títol "Mycotoxines et champignons mycotoxinogènes dans els grains de sorgho commercialisé en Tunisie: incidence et profils écophysiologiques". Aquesta tesi és fruit del programa interuniversitari de doctorat existent entre la Universitat de Lleida i la Universitat de Monastir. A l'acte van acudir el Dr. Vicente Sanchis, Co-director de la tesi doctoral, i el Dr. Antonio J. Ramos, membre del tribunal avaluador de la tesi.
La tesi, realitzada en gran manera en la Unitat de Micología Aplicada del Departament de Tecnologia d'Aliments de la Universdad de Lleida, ha abordat el problema de la contaminació per micotoxines del sorgo procedent de Tunísia i Egipte, havent-hi estudiabo la micobiota de les mostres, la presència de aflatoxines, ocratoxines i zearalenona en les mateixes, i els perfils ecofisiològics de les soques aïllades a partir de les mostres. Els resultats obtinguts indiquen que en les mostres de sorgo predominen espècies de Fusarium, Aspergillus i Alternaria, i que la contaminació per aflatoxina B1, ocratoxina A i zeralenona en les mostres va ser del 59, 38 i 33%, respectivament, trobant-se un 12,5% de les mostres contaminades pels tres tipus de micotoxines.

mesinfo
Imatge mitjana
Darrera modificació: 23/06/2016
Imprimir Enrera Pujar


Inici | Accessibilitat | Sobre el web | Mapa | Avís legal | Contacte
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana 1, 25003 Lleida - Tel. (+34) 973 70 20 00 - Tots els dret reservats
Ombra