Departament de Tecnologia d'Aliments
capcelera

Departament de Tecal > Personal Docent i Investigador > PDI > Personal Docent i Investigador

Personal Docent i Investigador

 

 

Dr. Pedro Elez Martínez

Categoria: Professor Agregat

Àrea de Coneixement: Tecnologia d'Aliments

Dades de contacte

Despatx: Campus ETSEA, Edifici 2, 2a planta, despatx 2.12.
pelez@tecal.udl.cat
Telf.: (+34) 973 70 2601
Fax: (+34) 973 70 2596

Formació acadèmica

- Doctor en Tecnologia d'Aliments per la Universitat de Lleida (2005).

- Enginyer Agrònom (menció Enginyeria Alimentària) per la Universitat de Lleida (2000).

- Enginyer Tècnic Agrícola (especialitat Indústries Agràries i Alimentàries) per la Universitat de Lleida (1997).

Altres dades d'interès

- Membre del Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya Tecnologies innovadores per a l'obtenció d'ingredients i productes alimentaris (2014SGR1000).

- Membre del Grup de Recerca Noves Tecnologies per al Processament d'Aliments de la Universitat de Lleida.

- Investigador del Centre de Recerca en Agrotecnologia (Agrotecnio), CERCA, Generalitat de Catalunya.

- Vicerector Adjunt, Vicerectorat de Política Científica i Tecnològica, Universitat de Lleida (des de 2015).

- Sotsdirector de Planificació, Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, Universitat de Lleida (2011-2012).

Currículum Vitae

Adjuntar pdf (opcinal).

Docència

Docència impartida en les següents titulacions:

- Grau en Biotecnologia:

        ▪ Processos i Productes Biotecnològics (codi 101622)

        ▪ Gestió de Bioempreses i Aspectes Legals i Ètics (codi 101624)

        ▪ Biotecnologia per a la Millora de Processos i Productes Alimentaris (codi 101633)

        ▪ Producció Biotecnològica d'Ingredients Alimentaris (codi 101634)

        ▪ Treball Final de Grau (codi 101634)

- Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments:

        ▪ Gestió de la Producció (codi 102240)

        ▪ Envasat d'Aliments (codi 102256)

        ▪ Treball Final de Grau (codi 102243)

- Màster en Gestió i Innovació a la Indústria Alimentària:

        ▪ Gestió de la Qualitat i Innovació (codi 13115)

        ▪ Treball Final de Màster (codi 13114)

- Màster Enginyeria Agronòmica:

        ▪ Gestió de la Qualitat i Innovació (codi 13115)

        ▪ Treball Final de Màster (codi 14430)

Recerca

Línia de recerca: Noves Tecnologies per al Processament d'Aliments.

   Publicacions més rellevants (dels darrers 5 anys):

  1. Vallverdú-Queralt, A.; Oms-Oliu, G.; Odriozola-Serrano, I.; Lamuela-Raventós, R.M.; Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. (2013). Metabolite profiling of phenolic and carotenoid contents in tomatoes after moderate-intensity pulsed electric field treatments. Food Chemistry, 136, 199-205.
  2. Rodríguez-Roque, M.J.; Rojas-Graü, M.A.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. (2013). Soymilk phenolic compounds, isoflavones and antioxidant activity as affected by in vitro gastrointestinal digestion. Food Chemistry, 136, 206-212.
  3. Rodríguez-Roque, M.J.; Rojas-Graü, M.A.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. (2013). Changes in vitamin C, phenolic, and carotenoid profiles throughout in vitro gastrointestinal digestion of a blended fruit juice. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 61, 1859-1867.
  4. Vallverdú-Queralt, A.; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Lamuela-Raventós, R.M.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. (2013). Impact of high-intensity pulsed electric fields on carotenoids profile of tomato juice made of moderate-intensity pulsed electric field-treated tomatoes. Food Chemisty, 141, 3131-3138.
  5. Sánchez-Vega, R.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. (2014). Effects of high-intensity pulsed electric fields processing parameters on the chlorophyll content and its degradation compounds in broccoli juice. Food and Bioprocess Technology, 7, 1137-1148.
  6. Rodríguez-Roque, M.J.; Rojas-Graü, M.A.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. (2014). In vitro bioaccessibility of health-related compounds from a blended fruit juice-soymilk beverage: Influence of the food matrix. Journal of Functional Foods, 7, 161-169.
  7. Rodríguez-Roque, M.J.; Rojas-Graü, M.A.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. (2014). In vitro bioaccessibility of health-related compounds as affected by the formulation of fruit juice- and milk-based beverages. Food Research International, 62, 771-778.
  8. Rodríguez-Roque, M.J.; de Ancos, B.; Sánchez-Moreno, C.; Cano, M.P.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. (2015). Impact of food matrix and processing on the in vitro bioaccessibility of vitamin C, phenolic compounds, and hydrophilic antioxidant activity from fruit juice-based beverages. Journal of Functional Foods, 14, 33-43.
  9. Sánchez-Vega, R.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. (2015). Influence of high-intensity pulsed electric fields processing parameters on antioxidant compounds of broccoli juice. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 29, 70-77.
  10. Rodríguez-Roque, M.J.; de Ancos, B.; Sánchez-Moreno, C.; Sánchez-Vega, R.; Cano, M.P.; Elez-Martínez, P.; Martín-Belloso, O. (2016). Food matrix and processing influence on carotenoid bioaccessibility and lipophilic antioxidant activity of fruit juice-based beverages. Food & Function, 7, 380-389.
  11. Soliva-Fortuny, R.; Vendrell-Pacheco, M.; Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P. (2017). Effect of pulsed electric fields on the antioxidant potential of apples stored at different temperatures. Postharvest Biology and Technology, 132, 195-201.
  12. Elez-Martínez, P.; Odriozola-Serrano, I.; Oms-Oliu, G.; Soliva-Fortuny, R.; Martín-Belloso, O. (2017). Effects of pulsed electric fields processing strategies on health-related compounds of plant-based foods. Food Engineering Reviews, 9, 213-225.
  13. Salinas-Roca, B.; Elez-Martínez, P.; Welti-Chanes, J.; Martín-Belloso, O. (2017). Quality changes in mango juice treated by high-intensity pulsed electric fields throughout the storage. Food and Bioprocess Technology, 10, 1970-1983.
  14. García-Parra, J.; González-Cebrino, F.; Delgado-Adámez, J.; Cava, R.; Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P.; Ramírez, R. (2018). Application of innovative technologies, moderate-intensity pulsed electric fields and high-pressure thermal treatment, to preserve and/or improve the bioactive compounds content of pumpkin. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 45, 53-61.
  15. González-Casado, S.; Martín-Belloso, O.; Elez-Martínez, P.; Soliva-Fortuny, R. (2018). Enhancing the carotenoid content of tomato fruit with pulsed electric field treatments: effects on respiratory activity and quality attributes. Postharvest Biology and Technology, 137, 113-118.
Darrera modificació: 09/04/2018
Imprimir Enrera Pujar


Inici | Accessibilitat | Sobre el web | Mapa | Avís legal | Contacte
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana 1, 25003 Lleida - Tel. (+34) 973 70 20 00 - Tots els dret reservats
Ombra