Departament de Tecnologia d'Aliments
capcelera

Departament de Tecal > Personal Docent i Investigador > PDI > Personal Docent i Investigador

Personal Docent i Investigador

 

Dra. Sonia Marin

Categoria: Catedràtica Contractada

Àrea de Coneixement: Tecnologia d'Aliments

Dades de contacte

Despatx: Campus ETSEA, Edifici 2, 3a planta, despatx 3.17.
smarin@tecal.udl.es
Telf.: (+34) 973 70 25 42
Fax: (+34) 973 70 25 96

Formació acadèmica

- Doctora en Enginyeria Agronòmica per la Universitat de Lleida (1998).

- Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (1994).

- Enginyera Tècnica Agrícola (esp. Indústries Agràries i Alimentàries) per la Universitat Politècnica de Catalunya (1992).

Altres dades d'interès

- Especialitzada en l'àrea de floridures i micotoxines.

- Membre del grup de recerca en Micologia Aplicada.

- Membre del grup consolidat de recerca de la Generalitat de Catalunya "Unitat de Tecnologia de Productes Vegetals"

Currículum Vitae

Docència

Docència impartida en les següents titulacions:

- Grau en Biotecnologia:

▪ Fermentacions alimentàries (codi 101623)
▪ Producció biotecnològica d'ingredients alimentaris (codi 101634)

- Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments:

          ▪ Microbiologia, Parasitologia i Higiene (codi 102227)

- Grau en Enginyeria agrària i alimentària:

▪ Gestió de qualitat i seguretat alimentària (codi 102592)

- Màster en Gestió i Innovació en la Industria Alimentària:

▪ Seguretat alimentària (codi 13102)

Recerca

Línia de recerca: Micologia Aplicada. Publicacions més rellevants (dels darrers 5 anys):

Aldars-García, L., Berman, M., Ortiz, J., Ramos, A.J., Marín, S. Probability models for growth and aflatoxin B1 production as affected by intraspecies variability in Aspergillus flavus. (2018) Food Microbiology, 72, pp. 166-175. 

Vidal, A., Marín, S., Sanchis, V., De Saeger, S., De Boevre, M. Hydrolysers of modified mycotoxins in maize: α-Amylase and cellulase induce an underestimation of the total aflatoxin content (2018) Food Chemistry, 248, pp. 86-92. 

Vidal, A., Sanchis, V., Ramos, A.J., Marín, S. Effect of xylanase and α-amylase on DON and its conjugates during the breadmaking process. (2017) Food Research International, 101, pp. 139-147. 

Aldars-García, L., Sanchis, V., Ramos, A.J., Marín, S. Time-course of germination, initiation of mycelium proliferation and probability of visible growth and detectable AFB1 production of an isolate of Aspergillus flavus on pistachio extract agar (2017) Food Microbiology, 64, pp. 104-111. 

Alonso, V., Cavaglieri, L., Ramos, A.J., Torres, A., Marin, S. Modelling the effect of pH and water activity in the growth of Aspergillus fumigatus isolated from corn silage (2017) Journal of Applied Microbiology, 122 (4), pp. 1048-1056. 

Vidal, A., Ambrosio, A., Sanchis, V., Ramos, A.J., Marín, S. Enzyme bread improvers affect the stability of deoxynivalenol and deoxynivalenol-3-glucoside during breadmaking (2016) Food Chemistry, 208, pp. 288-296. 

Vidal, A., Bendicho, J., Sanchis, V., Ramos, A.J., Marín, S. Stability and kinetics of leaching of deoxynivalenol, deoxynivalenol-3-glucoside and ochratoxin A during boiling of wheat spaghettis (2016) Food Research International, 85, pp. 182-190. 

Aldars-García, L., Ramos, A.J., Sanchis, V., Marín, S. An attempt to model the probability of growth and aflatoxin B1 production of Aspergillus flavus under non-isothermal conditions inpistachio nuts (2015) Food Microbiology, 51, pp. 117-129. 

Vidal, A., Sanchis, V., Ramos, A.J., Marín, S. Thermal stability and kinetics of degradation of deoxynivalenol, deoxynivalenol conjugates and ochratoxin A during baking of wheat bakery products (2015) Food Chemistry, 178, pp. 276-286. 

Garcia, D., Ramos, A.J., Sanchis, V., Marín, S. Growth parameters of Penicillium expansum calculated from mixed inocula as an alternative to account for intraspecies variability (2014) International Journal of Food Microbiology, 186, pp. 120-124. 

Vidal, A., Morales, H., Sanchis, V., Ramos, A.J., Marín, S. Stability of DON and OTA during the breadmaking process and determination of process and performance criteria (2014) Food Control, 40 (1), pp. 234-242. 

García-Cela, E., Crespo-Sempere, A., Ramos, A.J., Sanchis, V., Marin, S. Ecophysiological characterization of Aspergillus carbonarius, Aspergillus tubingensis and Aspergillus niger isolated from grapes in Spanish vineyards
(2014) International Journal of Food Microbiology, 173, pp. 89-98. 

 

Darrera modificació: 21/02/2018
Imprimir Enrera Pujar


Inici | Accessibilitat | Sobre el web | Mapa | Avís legal | Contacte
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana 1, 25003 Lleida - Tel. (+34) 973 70 20 00 - Tots els dret reservats
Ombra