Departament de Tecnologia d'Aliments
capcelera

Departament de Tecal > Personal Docent i Investigador > PDI > Personal Docent i Investigador

Personal Docent i Investigador

 

Dra. Gemma Oms

Categoria: Professora Agregada

Àrea de Coneixement: Nutrició i Bromatologia

 

  Dades de contacte

Despatx: Campus ETSEA, Edifici 2, 1 planta, despatx 2.09.1.2
goms@tecal.udl.es
Telf.: (+34) 973 70 2671
Fax: (+34) 973 70 2596

 Formació acadèmica

- Màster Universitari en Nutrició i Salut per la Universitat Oberta de Catalunya

- Doctora en Tecnologia d’Aliments per la Universitat de Lleida

- Enginyer Agrònom per la Universitat de Lleida

- Enginyer Tècnic Agrícola en Industrias Agràries i Alimentaries per la Universitat de Lleida

 Altres dades d'interès

- Membre del Grup Consolidat Tecnologies Innovadores per a l’obtenció d’Ingredients i Productes Alimentaris.

 Currículum Vitae

Adjuntar pdf (opcinal).

 Docència

Docència impartida en les següents titulacions:

 

    - Grau en Nutrició Humana i Dietètica

        ▪     Nutrició (codi 100616) (link)

        ▪     Components Bioactius dels Aliments (codi 100625) (link)

    -  Grau en Ciència i Tecnologia d’Aliments

        ▪     Nutrició (codi 102226) (link)

        ▪     Nutrició Aplicada (codi 102223) (link)

    - Màster en Gestió i Innovació a la Indústria Alimentària

        ▪     Aliments de Quarta Gamma (codi 13107) (link)

 Recerca

 Línia de recerca:

▪     Estudi nutricional d'aliments i subproductes de la indústria.

▪     Avaluació de la funcionalitat dels components beneficiosos per a la salut presents en els aliments.

 

 

Publicacions més rellevants (dels darrers 5 anys):

 

  1. Odriozola-Serrano, I., Oms-Oliu, G., Martín-Belloso, O. Nanoemulsions-based delivery systems to improve functionality of lipophilic compounds. Frontiers in Nutrition (2014), 1(24):1-4
  2. Arola-Arnal, A., Oms-Oliu, G., Crescenti, A., del Bas, J.M., Ras, M.R., Arola, L., Caimari, A. Distribution of grape seed flavanols and their metabolites in pregnant rats and their fetuses. Molecular Nutrition & Food Research (2013), 57(10): 1741-1752
  3. Oms-Oliu, G., Odriozola-Serrano, I., Martín-Belloso, O. Metabolomics for assessing safety and quality of plant-derived food. Food Research International (2013), 54(1): 1172-1183
  4. Vallverdú-Queralt, A., Oms-Oliu, G., Odriozola-Serrano, I., Lamuela-Raventós, R.M., Martín-Belloso, O., Élez-Martínez, P. Metabolite profiling of phenolic and carotenoid contents in tomatoes after moderate-intensity pulsed electric field treatments. Food Chemistry (2013), 136 (1): 199-205
  5. Vallverdú-Queralt, A., Odriozola-Serrano, I., Oms-Oliu, G., Lamuela-Raventós, R.M., Élez-Martínez, P., Martín-Belloso, O. Changes in the polyphenol profile of tomato juices processed by pulsed electric fields. Journal of Agricultural and Food Chemistry (2012), 60(38): 9667-72
  6. Vallverdú-Queralt, A., Oms-Oliu, G., Odriozola-Serrano, I., Lamuela-Raventós, R.M., Martín-Belloso, O., Élez-Martínez, P. Effects of pulsed electric fields on the bioactive compound content and antioxidant capacity of tomato fruit. Journal and Food Chemistry (2012), 60(12): 3126-3134
  7. Oms-Oliu, G., Odriozola-Serrano, I., Soliva-Fortuny, R., Elez-Martínez, P., Martín-Belloso, O. (2012). Stability of health-related compounds in plant foods through the application of non termal processes. Trends in Food Science & Technology (2012), 23(2): 111-123
  8. Oms-Oliu, G., Hertog, M. L. A. T. M., Van de Poel, B., Ampofo-Asiama, J., Geeraerd, A.H., Nicolai, B.M. Metabolic characterization of tomato fruit during preharvest development, ripening, and postharvest shelf-life. Postharvest Biology and Technology (2011), 62(1): 7-16.
  9. Oms-Oliu, G., Aguilo-Aguayo, I., Martín-Belloso, O., Soliva-Fortuny, R. Effects of pulsed light treatments on quality and antioxidans properties of fresh-cut mushrooms (Agaricus bisporus). Postharvest Biology and Technology (2010), 56(3): 216-222.
  10. Oms-Oliu, G., Martín-Belloso, O., Soliva-Fortuny, R. Pulsed light treatments for food preservation. A review. Food and Bioprocess Technology (2010), 3(1): 13-23

 

 

 

Darrera modificació: 08/11/2016
Imprimir Enrera Pujar


Inici | Accessibilitat | Sobre el web | Mapa | Avís legal | Contacte
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana 1, 25003 Lleida - Tel. (+34) 973 70 20 00 - Tots els dret reservats
Ombra