Departament de Tecnologia d'Aliments
capcelera

Departament de Tecal > Personal Docent i Investigador > PDI > Personal Docent i Investigador

Personal Docent i Investigador

 
Dr. Antonio J. Ramos Girona

Dr. Antonio J. Ramos Girona

Categoria: Catedràtic d’Universitat.

Àrea de Coneixement: Tecnologia d’Aliments

Dades de contacte

Despatx: Campus ETSEA, Edifici 2, 3ra planta, despatx 3.17.
ajramos@tecal.udl.es
Telf.: (+34) 973 70 2811
Fax: (+34) 973 70 2596

Formació acadèmica

- Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Politècnica de València (1994).

- Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de València (1989).

Altres dades d'interès

- Director de la Càtedra AgroBank "Qualitat i Innovació en el sector agrolimentari"

- Responsable del Servei Científico Tècnic (SCT) de la Universitat de Lleida “Qualitat Microbiològica en el Sector Agroalimentari”, que oferta anàlisis rutinaris i recolzament al I+D+i de les empreses del sector dels aliments i pinsos.

- Especialitzat en l’àrea de floridures filamentoses i micotoxines.

Currículum Vitae

CV complet

Docència

Docència impartida en les següents titulacions:

- Grau en Biotecnologia:

▪ Gestió de Bioempreses i aspectes legals i ètics (codi 101624)

- Grau en Ciència i Tecnologia d’Aliments:

▪ Biotecnologia agroalimentària (codi 1022511)
▪ Microbiologia i Parasitologia d’Aliments (codi 102223)
▪ Pràctiques de Microbiologia, Parasitologia i Higiene (codi 102227)

- Grau en Enginyeria Alimentària:

▪ Microbiologia d’Aliments (codi 102583)

- Grau en Nutrició Humana i Dietètica:

▪ Microbiologia i Parasitologia d’Aliments (codi 100610)

- Màster en Gestió i Innovació a la Indústria Alimentària:

▪ Seguretat Alimentària (codi 13102)

Recerca

Línia de recerca: Micologia Aplicada. Floridures i micotoxines en aliments i pinsos. Publicacions més rellevants (dels darrers 5 anys):

1.- Pascari, X., Ortiz-Solá, J., Marín, S., Ramos, A.J. and Sanchis, V. Survey of mycotoxins in beer and exposure assessment through the consumption of commercially available beer in Lleida, Spain. LWT - Food Science and Technology (2018), 92: 87-91.

2.- Estiarte, N., Crespo-Sempere, A., Marín, S., Ramos, A.J., and Worobo, R.W. Stability of alternariol and alternariol monomethyl ether during food processing of tomato products. Food Chemistry (2018), 245: 951-957.

3.- Vidal, A., Sanchis, V., Ramos, A.J. and Marín, S. Effect of xylanase and α-amylase in DON and its conjugates during the breadmaking process. Food Research International (2017) 101: 139-147.

4.- González-Arias, C.A., Marín, S., García-Rojas, A.E., Sanchis, V. and Ramos, A.J. UPLC-MS/MS analysis of ochratoxin A metabolites produced by Caco-2 and HepG2 cells in a co-culture system. Food and Chemical Toxicology (2017), 109: 333-340.

5.- Díaz-Gómez, J., Moreno, J.A., Angulo, E., Sandmann, G., Zhu, C., Ramos, A.J., Capell, T., Christou, P., and Nogareda, C. High-carotenoid biofortified maize is an alternative to color additives in poultry feed. Animal Feed Science and Technology (2017), 231: 38-46

6.- González-Arias, C., Marín, S., Rojas-García, A.E., Sanchis, V. and Ramos, A.J. In vitro biotransformation of ochratoxin A using a co-culture system with Caco-2 and HepG2 cells. Toxicology Letters (2016), 259S: S136.

7.- Díaz-Gómez, J., Marín, S., Nogareda, C., Sanchis, V., and Ramos, A.J. The effect of enhanced carotenoid content of transgenic maize grain on fungal colonization and mycotoxin content. Mycotoxin Research (2016), 32: 221-228

8.- Estiarte, N., Lawrence, C.B., Sanchis, V., Ramos, A.J., and Crespo-Sempere, A. LaeA and VeA are involved in growth morphology, asexual development, and mycotoxin production in Alternaria alternata. International Journal of Food Microbiology (2016), 238: 153-164.

9.- Estiarte, N., Crespo-Sempere, A., Marín, S., Sanchis, V. and Ramos, A.J. Effect of 1-methylcyclopropene on the development of black mold disease and its potential effect on alternariol and alternariol monomethyl ether biosynthesis on tomatoes infected with Alternaria alternata. International Journal of Food Microbiology (2016), 236: 74-82.

10.- González-Arias, C.A., Crespo-Sempere, A., Marín, S., Sanchis, V., and Ramos, A.J. Modulation of the xenobiotic transformation system and inflammatory response by ochratoxin A exposure using a co-culture system of Caco-2 and HepG2 cells. Food and Chemical Toxicology (2015), 86: 245-252.

11.- González-Arias, C.A., Piquer-Garcia, I., Marín, S., Sanchis, V. and Ramos, A.J. Bioaccessibility of ochratoxin A from red wine in an in vitro dynamic gastrointestinal model. World Mycotoxin Journal (2015), 8: 107-112.

12.- González-Arias, C.A., Benítez-Trinidad, A.B., Sordo, M., Robledo-Marenco, M.L., Medina-Díaz, I.M., Barrón-Vivanco, B.S., Marín, S., Sanchis, V., Ramos, A.J. and Rojas-García, A.E. Low doses of ochratoxin A induce micronucleus formation and delay DNA repair in human lymphocytes. Food and Chemical Toxicology (2014), 74: 249-254.

Darrera modificació: 20/02/2018
Imprimir Enrera Pujar


Inici | Accessibilitat | Sobre el web | Mapa | Avís legal | Contacte
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana 1, 25003 Lleida - Tel. (+34) 973 70 20 00 - Tots els dret reservats
Ombra