Departamento de Tecnología de Alimentos
capcelera

Departament de Tecal > Personal Docent i Investigador > PDI > Personal Docente e Investigador

Personal Docente e Investigador

 

Dra. Laura Salvia Trujillo

Categoria: Doctora

Àrea de Coneixement: Tecnologia d’Aliments

Dades de contacte

Despatx: Campus ETSEA, Edifici 2, Despatx 1.09.2.
lsalvia@tecal.udl.cat

Telf.: (+34) 973 70 2390

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8662-4989

Scopus Author ID: 35778881800

Formació acadèmica

- Doctora en Tecnologia d’Aliments per la Universitat de Lleida (2014)

- Màster Universitari de Recerca en Sistemes de la Producció Agrària i Alimentària (Universitat de Lleida, 2009)

- Enginyera Agrònoma amb la menció en Tecnologia d’Aliments (Universitat de Lleida, 2008)

Altres dades d'interès

- Membre del Grup de Recerca Noves Tecnologies per al Processament d'Aliments de la Universitat de Lleida.

Posicions Post-doctorals

- Investigadora post-doctoral a la Universitat de Lleida (Beatriu de Pinós 2016) (01/10/2017 – 30/09/2019)

- Marie Curie Fellow (IntraEuropean Individual Fellowship IF-EF 654924a la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica) (01/10/2015 - 30/09/2017)

- Investigadora post-doctoral a la Universitat de Massachusetts (Estats Units d´Amèrica) (01/04/2014 - 30/09/2015)

Docència

- Grau en Nutrició Humana i Dietètica:

Nutrició (codi 100616)

- Grau en Biotecnologia:

Biotecnologia per a la Millora de Processos i Productes Alimentaris (codi 101633)

- Màster en Gestió i Innovació a la Indústria Alimentària:

Tecnologia d’Elaboració de Plats Precuinats (codi 13112)

Recerca

Publicacions més rellevants dels últims 5 anys:

(1)     Salvia-Trujillo, L.; Verkempinck, S.; Rijal, S.K.; Van Loey, A.; Grauwet, T.; Hendrickx, M. (2019). Lipid nanoparticles with fats or oils containing β-carotene: Storage stability and in vitro digestibility kinetics. Food Chemistry, 278, 396-405

(2)     Salvia-Trujillo, L.; Verkempinck, S.H.E.; Zhang, X.; Van Loey, A.M.; Grauwet, T.; Hendrickx, M.E. (2019). Comparative study on lipid digestion and carotenoid bioaccessibility of emulsions, nanoemulsions and vegetable-based in situ emulsions. Food Hydrocolloids, 87, 119-128

(3)     Salvia-Trujillo, L.; Morales-de la Peña, M.;Rojas-Graü, M.A.; Welti-Chanes, J.; Martín-Belloso, O. (2017). Mineral and fatty acid profile of high intensity pulsed electric fields or thermally treated fruit juice-milk beverages stored under refrigeration. Food Control, 80, 236-243

(4)     Salvia-Trujillo, L.; Verkempinck, S.H.E.; Sun, L.; Van Loey, A.M.; Grauwet, T.; Hendrickx, M.E. (2017). Lipid digestion, micelle formation and carotenoid bioaccessibility kinetics: influence of emulsion droplet size. Food Chemistry, 229 (15), 653-662

(5)     Saliva-Trujillo, L.; Fumiaki, B.; Park. Y.; McClements, D. (2017). Influence of droplet size on the oral bioavailability of vitamin D2: an in vitro and in vivo approach. Food and Function, 8 (2), 767-777

(6)     Saliva-Trujillo, L.; Rojas-Grau, A.; Soliva-Fortuny, McClements, D.J.; Martin-Belloso (2017). Edible nanoemulsions as carriers of active ingredients: a review. Annual Review in Food Science and Technology, 8, 439-466

(7)     Saliva-Trujillo, L.; McClements, D. (2016) Improvement of β-carotene bioaccessibility from dietary supplements by addition of excipient nanoemulsions. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 64 (22), 4639-4647

(8)     Saliva-Trujillo, L.; Martín-Belloso, O.; McClements, D.J. (2016) Excipient Nanoemulsions for Improving Oral Bioavailability of Bioactives. Nanomaterials, 6 (1), 17

(9)     Saliva-Trujillo, L.; McClements, D.J. (2016) Enhancement of lycopene bioaccessibility from tomato juice using excipient emulsions: Influence of lipid droplet size. Food Chemistry, 210, 295-304.

(10)   Salvia-Trujillo, L., Decker, E. A., McClements, D.J. (2016). Influence of an anionic polysaccharide on the physical and oxidative stability of omega-3 nanoemulsions: Antioxidant effects of alginate. Food Hydrocolloids, 52, 690-698

(11)   Salvia-Trujillo, L., McClements, D.J. (2016). Influence of nanoemulsion addition on the stability of conventional emulsions. Food Biophysics, 11 (1), 1-9

(12)   Salvia-Trujillo, L.; Sun, Q.; Um, A.; Park, Y.; McClements, D.J. (2015). In vitro and in vivo study of fucoxanthin bioavailability from nanoemulsion-based delivery systems: Impact of lipid carrier type. Journal of Functional Foods, 17, 293-304

(13)   Salvia-Trujillo, L., Rojas-Graü, M.A., Soliva-Fortuny, R., Martín-Belloso, O. (2015). Use of antimicrobial nanoemulsions as edible coatings: Impact on safety and quality attributes of fresh-cut Fuji apples. Postharvest Biology and Technology, 105, 8-16

(14)   Salvia-Trujillo, L., Rojas-Graü, M.A., Soliva-Fortuny, R., Martín-Belloso, O. (2015). Physicochemical characterization and antimicrobial activity of food-grade emulsions and nanoemulsions incorporating essential oils. Food Hydrocolloids, 43, 547-556

(15)   Salvia-Trujillo, L., Rojas-Graü, M.A., Soliva-Fortuny, R., Martín-Belloso, O. (2014). Formulation of antimicrobial edible nanoemulsions with pseudo-ternary phase experimental design. Food and Bioprocess Technology, 6 (9), 2439-2446

(16)   Salvia-Trujillo, L., Rojas-Graü, M.A., Soliva-Fortuny, R., Martín-Belloso, O. (2014). Impact of microfluidization or ultrasound processing on the antimicrobial activity against Escherichia coli of lemongrass oil-loaded nanoemulsions: a comparison. Food Control 37, 292-297.

Última modificación: 25/02/2019
Imprimir Enrera Pujar


Inicio | Accessibilidad | Sobre la web | Mapa | Aviso legal | Contacto
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana, 1, 25001 Lleida - Tel. (+34) 973 70 20 00 - Todos los derechos reservados
Ombra