Departament de Tecnologia d'Aliments
capcelera

Departament de Tecal > Personal Docent i Investigador > PDI > Personal Docent i Investigador

Personal Docent i Investigador

 

Dr. Vicent Sanchis Almenar

Categoria: Catedràtic d’Universitat.

Àrea de Coneixement: Tecnologia d’Aliment.

Dades de contacte

Despatx: Campus ETSEA, Edifici 2, 3 planta, despatx 3.02.
vsanchis@tecal.udl.es
Telf.: (+34) 973 70 2535
Fax: (+34) 973 70 2596

Formació acadèmica

-Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de València (1982)

-Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de València (1977)

 

Altres dades d'interès

▪         Director del Departament de Tecnologia d’Aliments de la Universitat Politècnica de Catalunya i Universitat de Lleida.

▪         Responsable de la Unitat de Tecnologia de Productes Vegetals del Centre de Referència en Tecnologia d’Aliments de la Generalitat de Catalunya (1995-2001; 2004-fins l’actualitat).

▪         Director del Consell de Direcció de la XaRTA (2008-)

▪         Coordinador de la Xarxa Mediterrània en Seguretat Alimentària (SAMEFOOD).

▪         Representant espanyol en l’Acció europea COST 835 que tracta les floridures toxigèniques importants en agricultura.

▪         Membre del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) (2005-2009) i de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA).

▪         Especialitzat en l’àrea de floridures filamentoses i micotoxines. Des de 1978 ha publicat més de 220 articles i capítols de llibres d’aquesta àrea de recerca. Ha coordinat projectes de recerca del Pla nacional i participat com IP en 6 projectes de la UE en aquesta temàtica.

 

Currículum Vitae

Adjuntar pdf (opcinal).

Docència

Docència impartida en les següents titulacions:


- Grau en Biotecnologia:

 

▪ Gestió de Bioempreses i aspectes legals i ètics (codi 101624)XXX (codi XXX) (link)

- Grau en Ciència i Tecnologia d'Aliments:

 

▪ Fermentacions Agroalimentàries (codi 102257) (link)

. Gestió de la Qualitat i Seguretat Alimentària (codi 102592) 

- Grau en Nutrició Humana i Dietètica:

 

▪ Qualitat i Seguretat Alimentària (codi 100612)

- Màster en Gestió i Innovació a la Indústria Alimentària:

 

▪ Seguretat Alimentària (codi 13102)

. Gestió de Laboratoris (codi 13101)

Recerca

Línia de recerca: Micologia Aplicada. Floridures i micotoxines en aliments i pinsos.

Publicacions més rellevants (dels darrers 5 anys):

  1. Vidal, A., Sanchis, V., Ramos, A.J. Marin, S. Thermal stability and kinetics of degradation of deoxynivalenol, deoxynivalenol conjugates and ochratoxin A during baking of wheat bakery products. Food Chemistry 178, 276-286, 2015.
  2. González-Arias, C.A., Piquer-Garcia, I., Marín, S., Sanchis, V. and Ramos, A.J. Bioaccessibility of ochratoxin A from red wine in an in vitro dynamic gastrointestinal model. World Mycotoxin Journal (2015), 8: 107-112.
  3. Crespo-Sempere, A., Estiarte, N., Marín, S., Sanchis, V. and Ramos, A.J. Targeting Fusarium graminearum control via polyamine enzyme inhibitors and polyamine analogues. Food Microbiology (2015), 49: 95-103.
  4. González-Arias, C.A., Benítez-Trinidad, A.B., Sordo, M., Robledo-Marenco, M.L., Medina-Díaz, I.M., Barrón-Vivanco, B.S., Marín, S., Sanchis, V., Ramos, A.J. and Rojas-García, A.E. Low doses of ochratoxin A induce micronucleus formation and delay DNA repair in human lymphocytes. Food and Chemical Toxicology (2014), 74: 249-254.
  5. Vidal, A., Marin, S., Morales, H., Ramos, AJ., Sanchis, V. The fate of deoxynivalenol and ochratoxin A during the breadmaking process, effects of sourdough use and bran content. Food and Chemical Toxicology 68, 53-60, 2014.
  6. Vidal, A., Morales, H., Sanchis, V., Ramos, AJ., Marin, S. Stability of DON and OTA during the breadmaking process and determination of process and performance criteria. Food Control 40, 234-242, 2014.
  7. Marin, S., Ramos, A.J., Cano-Sancho G, Sanchis V. Mycotoxins: Occurrence, toxicology, and and exposure assessment . Food and Chemical Toxicology (2013), 60: 218-237.
  8. Crespo-Sempere, A., Estiarte, N., Marín, S., Sanchis, V. and Ramos, A.J. Propidium monoazide combined with real-time quantitative PCR to quantify viable Alternaria spp. contamination in tomato products. International Journal of Food Microbiology (2013), 165: 214-220.
  9. Garcia-Cela, E., Ramos, A.J., Sanchís, V. and Marín, S. Emerging risk management metrics in food safety: FSO, PO. How do they apply to the mycotoxin hazard? Food Control (2012), 25: 797-808.
  10. García D., Ramos, A.J., Sanchis, V. and Marín, S. Is intraspecific variability of growth and mycotoxin production dependent on environmental conditions? A study with Aspergillus carbonarius isolates. International Journal of Food Microbiology (2011), 144: 432-439.
Darrera modificació: 22/02/2016
Imprimir Enrera Pujar


Inici | Accessibilitat | Sobre el web | Mapa | Avís legal | Contacte
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana 1, 25003 Lleida - Tel. (+34) 973 70 20 00 - Tots els dret reservats
Ombra