Departament de Tecnologia d'Aliments
capcelera

Departament de Tecal > Personal Docent i Investigador > PDI > Personal Docent i Investigador

Personal Docent i Investigador

 

Dr. Robert Soliva Fortuny

Categoria: Professor Agregat

Àrea de Coneixement: Tecnologia d'aliments

Dades de contacte

Despatx: Campus ETSEA, Edifici 2, 1a planta, despatx 1.09.1.
rsoliva@tecal.udl.cat
Telf.: (+34) 973 70 2678
Fax: (+34) 973 70 2596

Formació acadèmica

- Doctor Enginyer Agrònom per la Universitat de Lleida (2003).

- Enginyer Agrònom (menció Enginyeria Alimentària) per la Universitat de Lleida (1998).

- Enginyer Tècnic Agrícola (esp. Indústries Agràries i Alimentàries) per la Universitat de Lleida (1996).

Altres dades d'interès

- Membre del Grup de Recerca en Noves Tecnologies de Conservació d'Aliments

- Membre del Grup Consolidat de la Generalitat de Catalunya “Tecnologies Innovadores per la obtenció d’ingredients i productes alimentaris” (2014 SGR1000).

Currículum Vitae

Adjuntar pdf (opcional).

Docència

Docència impartida en les següents titulacions:

- Grau en Ciència i Tecnologia d’Aliments:

▪ Envasat d’Aliments (codi 102256) (link)
▪ Indústries Hortofructícoles (codi 102258) (link)

- Grau en Nutrició Humana i Dietètica:

▪ Processat dels Aliments (codi 100609) (link)
▪ Sistemes de Restauració Col·lectiva i Càtering (codi 100626) (link)

- Màster en Gestió i Innovació a la Indústria Alimentària:

▪ Aliments de Quarta Gamma (codi 13107) (link)
▪ Tecnologia d’Elaboració de Plats Precuinats (codi 13112) (link)

Recerca

Línia de recerca: Noves tecnologies de processat d’aliments. Publicacions més rellevants (dels darrers 5 anys):

  1. Salvia-Trujillo, L., Rojas-Graü, M.A., Soliva-Fortuny, R., Martín-Belloso, O.Use of antimicrobial nanoemulsions as edible coatings: impact on safety and quality attributes of fresh-cut Fuji apples. Postharvest Biology and Technology (2015), 105: 8-13.
  2. Ramos-Villarroel, A.Y., Martín-Belloso, O., Soliva-Fortuny, R. Combined effects of malic acid dip and pulsed light treatments on the inactivation of Listeria innocua and Escherichia coli on fresh-cut produce. Food Control (2015), 52: 112-118.
  3. Aron-Maftei, N., Ramos-Villarroel, A.Y., Nicolau, A., Martín-Belloso, O., Soliva-Fortuny, R. Influence of processing parameters on the pulsed light inactivation of Penicillium expansum in apple juice. Food Control (2014), 41(1): 27-31.
  4. Ramos-Villarroel, A.Y., Martín-Belloso, O., Soliva-Fortuny, R. Bacterial inactivation and quality changes in fresh-cut avocado treated with intense light pulses of specific spectra. International Journal of Food Science and Technology (2014),49(1): 128-136.
  5. Salvia-Trujillo, L., Rojas-Graü, M.A., Soliva-Fortuny, R., Martín-Belloso, O. Effect of processing parameters on physicochemical characteristics of microfluidized lemongrass essential oil-alginate nanoemulsions. Food Hydrocolloids (2013), 30(1): 401-407.
  6. Ramos-Villarroel, A.Y., Martín-Belloso, O., Soliva-Fortuny, R. The role of pulsed light spectral distribution in the inactivation of Escherichia coli and Listeria innocua on fresh-cut mushrooms. Food Control (2012), 24: 206-213.
  7. Ramos-Villarroel, A.Y., Aron-Maftei, N., Martín-Belloso, O., Soliva-Fortuny, R. Influence of spectral distribution on bacterial inactivation and quality changes of fresh-cut watermelon treated with intense light pulses. Postharvest Biology and Technology (2012), 69: 32-34.
  8. Marco-Molés, R., Rojas-Graü, M.A., Hernando, I., Pérez-Munuera, I., Soliva-Fortuny, R., Martín-Belloso, O. Physical and structural changes in liquid whole egg treated with high intensity pulsed electric fields. Journal of Food Science (2011), 76(2): C257-C264.
  9. Ramos-Villarroel, A.Y., Martín-Belloso, O., Soliva-Fortuny, R. Using anti-browning agents to enhance quality and safety of fresh-cut avocado treated with intense light pulses. Journal of Food Science (2011), 76(9): S528-S534.
  10. Oms-Oliu, G., Martín-Belloso, O., Soliva-Fortuny, R. Pulsed light treatments for food preservation. A review. Food and Bioprocess Technology (2010), 3(1): 13-23.

 

Darrera modificació: 25/02/2019
Imprimir Enrera Pujar


Inici | Accessibilitat | Sobre el web | Mapa | Avís legal | Contacte
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana 1, 25003 Lleida - Tel. (+34) 973 70 20 00 - Tots els dret reservats
Ombra