Departament de Tecnologia d'Aliments
capcelera

Departament de Tecal > Personal Docent i Investigador > PDI > Personal Docent i Investigador

Personal Docent i Investigador

 

Dra. Immaculada Viñas Almenar

Categoria:Catedràtica de Universitat

Àrea de Coneixement: Tecnologia d'Aliments

Dades de contacte

Despatx: Campus ETSEA, Edifici 2, 3ª planta, despatx 2.3.2.
ivinas@tecal.udl.es
Telf.: (+34) 973 70 26 77/ 973 00 34 26
Fax: (+34) 973 702596

Formació acadèmica

-Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Politècnica de València (1985).

   -Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de València (1978).

Altres dades d'interès

- Director del Departament de Tecnologia d’Aliments de la Universitat de Lleida.

- Especialitzat en l’àrea de Poscollita de fruites i hortalisses.

Docència

Docència impartida en les següents titulacions:

- Grau en Ciència i Tecnologia d’Aliments:

▪ Higine d’aliments ( codi 102225)
▪ Microbiologia i Parasitologia d’Aliments (codi 102223)
▪ Pràctiques de Microbiologia, Parasitologia i Higiene (codi 102227)

 

- Grau en Enginyeria Alimentària:

▪ Microbiologia d’Aliments (codi 102583)

 

- Grau en Nutrició Humana i Dietètica:

▪ Microbiologia i Parasitologia d’Aliments (codi 100610)

 

- Màster en Gestió i Innovació a la Indústria Alimentària:

▪ Seguretat Alimentària (codi 13102)

▪ Avenços en postcollita de fruites i hortalisses (codi 13117)

▪ Aliments de IV gamma (codi 13107)

Recerca

Àrea de recerca: Ciència i Tecnologia de la postcollita de fruites i hortalisses. Microbiologia de la Postcollita de fruites i hortalisses (sencera i   processada). Mètodes per a reduir i controlar els microorganismes patògens de transmissió alimentaria i alterants. Control biològic i Seguretat alimentaria.

 Rellevants publicacions (2013- actualitat)

 

  1. Plaza L; Altisent R; Alegre I; Viñas I; Abadias M. Changes in the quality and antioxidant properties of fresh-cut melon treated with the biopreservative culture Pseudomonas graminis CPA-7during refrigerated storage. Postharvest Biology and Technology. 111, pp. 25 - 30. (Holanda): 2016. ISSN 0925-5214
  2. Soto-Muñoz L; Teixidó N; Usall J; Viñas I; Abadias M; Torres R. Molecular tools applied to identify and quantify the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 in postharvest treatments on oranges. Postharvest Biology and Technology. 100, pp. 151 - 159. (Holanda): 2015. ISSN 0925-5214
  3. Buron-Moles, G.; Wisniewski, M.; Viñas, I.; Teixidó, N.; Usall, J.; Droby, S.; Torres, R. Characterizing the proteome and oxi-proteome of apple in response to a host (Penicillium expansum) and a non-host (Penicillium digitatum) pathogen. Journal of Proteomics. 114, pp. 136 - 151. (Holanda): 2015.
  4. Colas-Medà P; Abadias M; Alegre I; Usall J; Viñas I. Effect of ripeness stage during processing on Listeria monocytogenes growth on fresh-cut 'Conference' pears. Food Microbiology. 49, pp. 112 - 119. (Reino Unido):2015
  5. Soto-Muñoz L; Torres R. Usall J; Viñas I; Solsona C; Teixidó N.DNA-based methodologies for the quantification of live and dead cells in formulated biocontrol products based on Pantoea agglomerans CPA-2. International Journal of Food Microbiology. 210, pp. 79 - 83. (Holanda): Elsevier, 2015. ISSN 0168-1605
  6. Oliveira M; Abadias M; Colás-Medà P; Usall J; Viñas I. Biopreservative methods to control the growth of foodborne pathogens on fresh-cut lettuce. International Journal of Food Microbiology. 214, pp. 4 - 11. (Holanda): Elsevier, 2015. ISSN 0168-1605
  7. Oliveira M; Abadias M; Usall J; Torres R; Teixido N; Viñas I. Application of modified atmosphere packaging as a safety approach to fresh-cut fruits and vegetables. Trends in Food Science & Technology. 46, pp. 13 - 26. (Reino Unido): 2015. ISSN 0924-2244
  8. Oliveira A; Viñas I; Colàs P; Anguera M; UsallJ; Abadias M. Effectiveness of a bacteriophage in reducing Listeria monocytogenes on fresh-cut fruits and fruit juices. Food Microbiology. 38, pp. 137 - 142. (Reino Unido): Elsevier, 2014. Índice de impacto: 3.331
  9. Sisquella M; Viñas I; Picouet P; Torres R; Usall J. Effect of host and Monilinia spp. variables on the efficacy of radio frequency treatment on peaches. Postharvest Biology and Technology. 87, pp. 6 - 12. (Holanda): 2014.Índice de impacto: 2.223
  10. Soto-Muñoz L; Teixidó N; Usall J; Viñas I; Torres R. Detection and quantification by PCR assay of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 on apples. International Journal of Food Microbiology. 175, pp. 45 - 52. (Holanda): Elsevier, 2014. Índice de impacto: 3.082
  11. Vilanova L; Viñas I; Torres R; Usall J; Buron-Moles G; Teixidó N. Acidification of apple and orange hosts by Penicillium digitatum and Penicillium expansum. International Journal of Food Microbiology. 138, pp. 39 - 49. (Holanda): Elsevier, 2014. Índice de impacto: 3.082
  12. Soto-Muñoz L; Teixidó N; Usall J; Viñas I; Crespo-Sempere A; Torres R. Development of PMA real-time PCR method to quantify viable cells of Pantoea agglomerans CPA-2, an antagonist to control the major postharvest diseases on oranges. International Journal of Food Microbiology. 180, pp. 49 - 55. (Holanda): Elsevier, 2014. ISSN 0168-1605. Índice de impacto: 3.082
  13. Altisent R; Plaza L; Alegre I; Viñas I; Abadias M. Comparative study of improved vs. traditional apple cultivars and their aptitude to be minimally processed as 'ready to eat' apple wedges. Lwt-Food Science and Technology. 58, pp. 541 - 549. (Suiza): Elsevier, 2014. Índice de impacto: 2.416
  14. Abadias M; Altisent R; Usall J; Torres R; Oliveira M; Viñas, I. Biopreservation of fresh-cut melon using the strain Pseudomonas graminis CPA-7. Postharvest Biology and Technology. 96, pp. 77. (Holanda): 2014. ISSN 0925-5214.Índice de impacto: 2.223
  15. Sisquella M; Picouet P; Viñas I; Teixidó N; Segarra J; Usall J. Improvement of microwave treatment with immersion of fruit in water to control brown rot in stone fruit. Innovative Food Science & Emerging Technologies. 26, pp. 168 - 175. (Reino Unido): Elsevier, 2014.Índice de impacto: 3.273
  16. Sójka M; Kołodziejczyk K; Milala J; Abadias M; Viñas I; Guyot S; Baron L.Composition and properties of the polyphenolic extracts obtained from industrial plum pomaces. Journal of Functional Foods. 12, pp. 168 - 178.(Holanda): Elsevier, 2014. ISSN 1756-4646 Índice de impacto: 3.574
  17. Alegre I; Viñas I; Usall J; Anguera M; Altisent R; Abadias M. Antagonistic effect of Pseudomonas graminis CPA-7 against foodborne pathogens in fresh-cut apples under simulated commercial conditions. Food Microbiology. 33- 2, pp. 139 - 148. (Reino Unido): Elsevier, 2013. Índice de impacto: 3.374
  18. Sisquella M; Casals C; Picouet P; Viñas I; Torres R; Usall J. Inmersion of fruit in water to improve radio frecuency treatment to control brown rot in stone fruits.Postharvest Biology and Technology. 80, pp. 31 - 36. (Holanda): 2013.ISSN 0925-5214.Índice de impacto: 2.628
  19. Alegre I; Viñas I; Usall J; Teixido N; Figge MJ; Abadias M. Control of foodborne pathogens on fresh-cut fruit by a novel strain of Pseudomonas graminis. Food Microbiology. 34 - 2, pp. 390 - 399. (Reino Unido): Elsevier, 2013.Índice de impacto: 3.374
  20. Kolodziejczyk K; Sójka M; Abadias M; Viñas I; Guyot S; Baron A. Polyphenol composition, antioxidant capacity, and antimicrobial activity of the extracts obtained from industrial sour cherry pomace. Industrial Crops and Products. 51, pp. 279 - 288. (Holanda): Elsevier, 2013. Índice de impacto: 3.208

 

Línia de recerca: XXX. Publicacions més rellevants (dels darrers 5 anys):

Darrera modificació: 23/05/2016
Imprimir Enrera Pujar


Inici | Accessibilitat | Sobre el web | Mapa | Avís legal | Contacte
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana 1, 25003 Lleida - Tel. (+34) 973 70 20 00 - Tots els dret reservats
Ombra